Nyheter 2017

20/12

2 helger i rad har vi varit ute och rest. Förra helgen var vi i kassel, tyskland. Vizsla blev BIM både dagarna :) Nu i helgen var vi i Vilnius, Litauen. BIR båda dagarna och Litauisk Champion på lördagen :)

Ett försenat GRATTIS till Kull 6 som fyllde 6år den 10/12 :)

 

8/12

Idag fyller kull 8, 4år! GRATTIS. Saffran får fira i kassel, tyskland :)

 

3/12

Yella (kull8) har ställts i Schweiz och fått sitt 3:dje CERT, hon fick även R-CACIB. GRATTIS!

Milton (kull11) har varit på nosework och han klarade 3/4 sök med mycket bra tider och dom blev även SSE - särskilt samspel ekipage under sök. GRATTIS!

1:a advent idag. Hoppas ni firar ordentligt :)

 

18/11

Idag fyller kull 4, 8år :) Hoppas ni får en trevlig dag.

 

11/11

Idag fyller kull 11 1år, GRATTIS :) Sänder en extra tanke till Harry som tyvärr inte finns med oss längre :(

 

Vi har varit i åstorp. Årets sista svenska utställning för oss. Vizsla BIM och Lilly (kull11) firade sin 1års dag med att vinna juniorklassen (4st) med ck :) GRATTIS :)

 

6/11

I helgen var vi i Bleiswijk, holland och ställde på deras dubbel utställning.. Resultaten finns under resultat 2017!

 

29/10

Idag fyller bästa Vizsla 3år :) En helt underbar hund som gör allt som jag vill. Älskar verkligen både livet och att träna/tävla :)

23/10

I lördags var vi på Lunds bk och tävlade i rallylydnad. Vizsla gjorde ett myckt bra jobb, fast att vi inte har varken gått kurs eller tränat :) det resulterade i 2 kvalificerade resultat och därmed titlen RLD N :) Nu får vi träna skyltarna i fortsättningsklassen så vi kan debutera till våren. Har kollat på dom nya skyltarna och träna måste vi, för dom ser verkligen svåra ut.

17/10

Världens bästa Jasper (kull3) har fått somna in :( TACK till Maria med familj för att ni tog väl hand om honom.. En klok hane som många tyvärr missbedömde.. En utav dom finaste hundar jag har fött upp och som vann mycket på utställning både i sverige och utomlands..

Vila i frid <3

9/10

Stort GRATTIS till Plexus (kull11) som blev bästa hane i sundsvall i helgen.. Dom blir 11mån om 2dagar och redan så många bra resultat :) Härligt...

2/10

Tyvärr går Saffran tom :( Tradigt men vi gör ett nytt försök till våren igen...

Uppdaterat resultatsidan.

 

21/9

Vizsla har fått 2 nya titlar.. Hennes Internationella titel, C.I.E är numera godkänd :) Fick besked igår och idag hade SKK skrivit in det. Hon har även fått en helt ny titel, DE CH, dvs tysk retrieverklubb championat :) Och hon är den första av mina hundar som har fått den, tack vare att hon är ställd på deras utställning förra året :)

 

18/9

Förra helgen var vi i eslöv och ställde. Milton och Lilli från kull 11 gjorde debut på officiell utställning och gjorde det med bravur :) Båda fick CK och Lilli fick även CERT, GRATTIS :)

Igår gjorde Saffran (kull8) debut på agilityplanen. Även om det blev disk så är jag helnöjd med debuten :)

Molle (pappa till kull 11) är PRA testad med normal/clear som resultat. Vilket betyder att kull 11 är Hereditärt fria även för PRA :)

22/8

I lördags var vi en sväng till Norge och Lillehammer.. Vizsla blev bästa tik med cert och är numera oxå Norsk och Nordisk champion :)

Fler resultat finns på resultat sidan 2017 :)

Saffran är parad, mer info under planerad kull.

 

10/8

I helgen var vi i Bremen, tyskland.. Första chansen för Vizsla att bli tysk champion.. Vilket gick hur bra som helst :) Vizsla är numera även TYSK CHAMPION!

 

3/8

Grattis till Kull 1 som fyllde 10år den 21/7 :) Jag och Vizsla var i nybro och sprang 8 lopp! Hon hade löpt i ca 12 dagar men skötte sig jätte bra.. 3 nollade lopp, 4 lopp där hon fick 5 fel och vi avslutade helgen med att diska oss. Dock var det mitt fel då jag sprang på ett hopphinder som vi inte hade sprungit! I helgen åker vi till Bremen och Odense :) Med oss får vi Lilli (kull11) Ni andra får ha roligt på årets tollarspecialen :)

 

Saffran (kull8) har börjat löpa, förhoppningsvis blir det parning nästa vecka :)

 

18/7

Ibland är livet bara så orättvist... Harry (kull11) har fått somna in.. Lider med ägarna :( ibland är man så hjälplös som uppfödare :(

 

9/7

Både fredag och lördag har vi varit i Tvååker och ställt. Ciri (kull11) gjorde debut i valpklassen med att bli BIR valp :) Ställde även cavalieren Mezzi för första gången officiellt i sverige, han fick excellent båda dagarna, även CK igår :) Han är så rolig att ställa! Fler resultat finns under resultat 2017.

 

21/6

I helgen debuterade ytterligare 2 av Eila/Molle valpar på utställning. Milton blev BIR valp och Lilli blev BIM valp. Domare var Hans Almgren :) GRATTIS :)

Vizsla plockade Pinne nr 2 i hoppklassen :)

 

4/6

Igår var vi i Hässleholm och tävlade agility.. I en mycket svår agilityklass så lyckades Vizsla nolla och få sin första PINNE i klassen :) Hon hade 2 riktigt bra lopp till men där blev det lite slarvfel.

Plexus (kull11) blev BIS valp idag i örnsköldsvik, GRATTIS :)

 

29/5

Stort TACK till alla er som kom på kennelträffen :) Tack till Anna-karin och Åsa för hjälpen med både apporteringen och agilityn! Tack även till mamma som hjälpte till :)

Plexus (kull11) ställdes i Piteå för Kurt Nilsson, BIM valp blev resultatet. GRATTIS! Pepzi ställdes i Hasslarp i lördags och blev 4 bästa tik :) 6st CK delades ut...Igår var vi i skillingaryd och tävla agility. Troya fick sin sista PINNE i hoppkl 1 och är numera en klass 2 hund även i hoppklassen :) 

 

15/5

I helgen har 2st valpar efter Eila/Molle debuterat på utställning. Harry ställdes i vadstena för Lena Rollmar, som dömer tollarna även officiellt och blev BIR valp och även BIS 4 6-9mån ålder :)  Även Vega i norge debuterade i Ålesund, Internationell utställning för Anne Liland. BIR valp och även BIG 4:a. Stort GRATTIS till er båda :) Själv har man tagit det lugnt. Hundarna har fått simma. Till helgen blir det rallylydnad :)

 

8/5

I helgen var vi först i Lidköping och ställde på deras internationella utställning.. Var där första gången förra året och gillade den så därför åkte vi tillbaka i år igen :) Vizsla blev BIM och Troya blev BIR veteran :) Dagen efter var det dax för agilitytävling igen.. Tyvärr inget nollat lopp, utan det var jätte svåra banor och vizsla klarade dom hyfsat bra för att vara en nybörjare :)

 

3/5

Vilken helg jag har haft :) Började med 2 dagars utställning i Roskilde, Danmark.. Mycket kallt och på lördagen även regn... Sen slutade det med solsken och ca 14grader i smålandsstenar och agility där Vizsla plockade sin första PINNE i hoppklassen :)

Alla resultat finns under resultat 2017!

 

23/4

Igår gjorde jag och Vizsla debut i rallylydnad.. Det gick överförväntan med 88p i nybörjarklassen :)

 

18/4

Ett stort GRATTIS till Kull 3 som fyllde 8år i fredags :) En extra tanke går till Lucky som tyvärr inte finns med oss mer.

Vi har varit både i Luxemburg och Goes, holland.. Cavalieren Mezzi fick luxemburg juniorchampionat och blev även kvalificerad till crufts 2018!

Vizsla ställdes i goes, holland veckan efter och hon lyckades plocka sitt sista CACIB och kan nu tituleras C.I.E, dvs international show champion!!! Är så himla glad :)

Fler resultat finns under resultat 2017!

Glöm nu inte att anmäla er till kennelträffen 26/5. Även om ni inte kan så vill jag såklart veta!

 

16/3

Nu äntligen har valparna i kull 11 fått sina egna sidor :)

Har även uppdaterat resultatsidan och på lördag är det dax för Malmö igen :)

 

19/2

Saffran (kull8) är ögonlyst UA som resultat.. Förhoppningsvis blir det parning till hösten :) Hane är bestämd!

Vi har även varit i danmark. Saffran gjorde en finfin debut i danmark.. CK båda dagarna.. :)

 

18/1

Stort GRATTIS till Kull 2 som fyller 9år idag.. Vi tänker extra på dom som tyvärr inte finns kvar. Isa och Lukas :(

Saffrans JADD test har kommit tillbaka, Probable Normal :) YES. Planerna fortsätter med den blivande hanen fick redan har varit och hälsat på!

 

8/1

God fortsättning på det nya året. Alla i kull 11 har flyttat till sina nya familjer och jag har fått rapporter från alla 9. Roligt..

Kvar i kenneln med bibehållen avelsrätt blev tik nr5, Tollca´s Sol!

STORT TACK till fodervärden för att jag fick låna Eila till 2st kullar :) Eila har varit en jätte bra mamma.

Har uppdaterat resultat 2017, exports sidan och mina hundar. Kommer fler uppdateringar efter helgen.